duminică, 30 septembrie 2012

De ce am ales sa nu imi vaccinez copilul

"Exista o presiune sociala din partea celor care isi vaccineaza copiii cu obedienta unor sclavi, fara sa isi puna si cea mai mica intrebare, care te privesc ca si cum ai fi un razvratit iresponsabil si paranoic, din partea doctorilor care iti cer sa te muti la alt doctor de familie daca refuzi sa iti vaccinezi copilul considerandu-te iresponsabila, din partea gradinitelor care nu te primesc fara carnetul de vaccinari complet, din partea mediei care face apologia vaccinarilor miraculoase....cateodata iti vine sa cedezi, sa intri "in rand cu lumea" apoi iti aduci aminte ca sanatatea copilului tau este de o mie de ori mai importanta decat toate parerile despre tine ca mama. 
Asa ca eu voi merge pe drumul acesta, poate nu este cea mai buna decizie, dar am facut tot ce mi-a stat in putinta, in limitele inteligentei si ratiunii mele, pentru a lua cea mai buna decizie."
- Enela Ilie, 2009, 14 aprilie



In seara aceasta voi atinge un subiect sensibil si foarte discutat, atat pe internet cat si in viata reala: vaccinarea copiilor nostri. 

Am ales acest subiect deoarece circula oral o multime de gogomanii si dezinformari in societate incat parintii sunt total bulversati  ajungand sa ia decizia de a-si vaccina copilul pentru ca este "obligatoriu" sau pentru ca le este frica si nu vor sa-si asume responsabilitatea unei imbolnaviri a puiului lor. 

Cat este insa adevar si cat minciuna propagata cu efectul unui bulgare de zapada? Si de ce ar trebui sa nu luam decizii de frica ci numai in cunostinta de cauza? In primul rand pentru ca oricine doreste poate avea acces la informatie, si nu ma refer la internet, pentru ca pe internet circula o multime de minciuni si prostii, ci pentru ca putem citi legi si ne putem cunoaste drepturile.

1)  In primul rand, desi in media si in societate se propaga in continuare minciuna ca vaccinurile sunt "obligatorii", nu exista nici un vaccin obligatoriu, ci toate sunt RECOMANDATE. Cum de s-a ajuns sa se puna semnul egal intre obligatoriu si recomandat, asta ramane un mare mister! 

Ordonanţa de Guvern nr. 53/2000 nu prevede obligativitatea acceptarii vaccinurilor de catre pacient, nici obligativitatea acestora, ceea ce reiese din art.1 alin.1 „Medicii de familie au obligatia de a asigura vaccinarea...”, (deci nu de a impune!), iar conf alin 2, „schema de vaccinare recomandata ...este prevazuta in anexa”. 

Pe langa aceasta exista o serie de legi, romane si europene, cum sunt Codul Civil, Carta Europeana a Pacientului, Legea Pacientului Roman 46/2003, Constitutia Romaniei, iar toate prevad ca nici un act medical nu poate fi obligatoriu sau impus!  Tot ce trebuie sa faceti pentru a refuza orice vaccinare este sa redactati o declaratie de refuz, model pe care vi-l pun la dispozitie la finalul postarii si care se bazeaza pe legile in vigoare. 

2) Am auzit multe mamici in transportul in comun, discutand marcate ca ele nu ar dori sa-si mai vaccineze copiii, insa au auzit ca acestia nu vor mai fi primiti la gradinita si scoala. Nimic mai fals! Dupa cum am punctat mai sus, nu exista nici o lege care sa prevada obligativitatea vaccinurilor si nici nu va exista vreodata atat timp cat vom mai fi oameni liberi! Intr-adevar, unele gradinite ar putea face nazuri, desi o fisa din partea medicului de familie cum ca acel copil este sanatos ar trebui sa fie de ajuns. Insa avand in vedere faptul ca gradinitele de stat sunt, ma scuzti,cel putin la noi in tara, execrabile, si de acolo iti iei copilul perpetuu bolnav, o gradinita particulara cu programe speciale si educatoare prezente intr-un numar adecvat celui al copiilor este o alegere mult mai buna. De ce pot refuza inscrierea copilului? Pentru ca gradinita nu este considerata invatamant obligatoriu.

Cu totul altfel stam insa la scoala. Nici o scoala nu are dreptul sa refuze inscrierea copilului pe motiv de nevaccinare. Asta deoarece ar incalca un drept esential al omului, dreptul la educatie! Totusi am aflat ca de anul acesta si vaccinurile din scoli se vor face tot la medicii de familie/pediatri, asa ca macar am scapat de vaccinarea pe nepusa masa si fara instiintarea parintilor, cum se mai obisnuieste pe la noi. Daca dati de vreun/vreo nebun/a care nu stie legile, cereti-i sa va dea in scris refuzul inscrierii la scoala a copilului dv si motiivul. Apoi va prezentati frumos la tribunal si castigati dintr-o singura infatisare, cu pagube morale imense care il vor ruina pe parat. 

3) Cel mai important lucru anterior acceptarii unui vaccin ar trebui sa fie informarea. Fiecare vaccin are un prospect, precum orice medicament. Veti vedea ca exista efecte adverse demne de filmele de groaza, si, cantarind bine niste beneficii imagiare (pt ca copilul nu este bolnav) si niste efecte adverse grave (posibile in cazul vaccinarii) sa luati decizia corecta.

Eu le-am refuzat din start si pe cele din maternitate. Este vorba de Antihepatitic B si anti tuberculoza. Si ca sa va dovedesc ca nu am luat decizia in necunostinta de cauza, am sa va spun ca boala Hepatita B, nu se piate lua decat prin contact sexual sau perfuzii cu sange. Nu am inteles de ce trebuiesc vaccinati niste nou nascuti importiva unei boli pe care nu au cum sa o contacteze (daca mama nu are hepatita B). Efectele adverse ale veccinului sunt febra intre 38-40 (pt un nou nascut poate fi fatal, insa vorbim chiar si de paralizie!!! NU ma credeti pe cuvant! Cautati prospectul vaccinului (Engerix se numea sau intrebati medicul cum se numeste daca este alt tip, si cititi-l BINE!)

4) Exista o lista de 26 de vaccinuri pe care parintii neinformati le accepta cu usurinta. Mai ales ca multe dintre ele sunt grupate in pentavaccinuri pe motiv sa nu fie intepat copilul de multe ori, insa mpotivul real este acela de a "pacali" parintele asupra numarului real de vaccinuri inoculate copilului lor. Vorbim aici de cele recomandate incepand cu varsta de 2 luni , si care mai au si rapeluri (adica repetari) pana la varsta de 2 ani. Am citit bineinteles si prospectul acestora, ramane sa le cautati singuri si voi pe intrenet sau sa le cereti medicilor in cauza. Au efecte adverse la fel de uluitoare, multe mutilatoare dpdv motric altele fatale. Ganditi-va ca in cazul in care apar efecte adverse la un pentavaccin, nu se va cunoaste la care dintre cele 5 vaccinuri componente s-a produs. Atunci cum se vor putea trata? Insa cel mai grav este ca la sfarsitul prospectului vaccinului de ex: DTP (care este numai trivaccin) scria ca "in cazul in care observati alte efecte adverse inafara celor din prospect, adresati-va medicului", ceea ce ma duce cu gandul ca aceste vaccinuri sunt EXPERIMENTALE. 


Eu am dorit in cadrul acestui articol sa trag numai un sistem de alarma si sa trezesc cumva potentialul nostru de a ne pune intrebari si astfel de a afla raspunsuri. Probabil se vor pune presiuni verbale asupra dv, intimidari, cum am primit eu, ceva hilar daca va vine sa credeti, ca daca nu-i fac vaccinul antituberculoza copilului, va face cocoasa :D   :D   :D  , sau unele mai vehemente. Insa retineti ca avetio dreptul la o decizie informata si, mai presus de toate, aveti dreptul de a alege daca sa va vaccinati copilul sau nu.

Gasiti dedesubt declaratia de refuz promisa. O seara buna si fiti parinti vigilenti! Numai asa puteti demonstra ca va iubiti cu adevarat copiii, nu acceptand resemnati sa fiti mintiti si dezinformati. 



Catre:
Dna. Dr. ____________________
Medic Primar Medicina de Familie


DECLARATIE DE REFUZ A VACCINARII
Subsemnaţii:
____________________, născut la _______________, domiciliat în ____________________, identificat prin CI seria __, nr. ______ CNP: _____________, eliberata la data de ___________ de catre ________, şi

__________________, născuta la _____________, domiciliata în ________________________, identificat prin CI seria ________, nr. ___________ CNP: ______________, eliberata la data de ____________ de catre _____________,

în calitate de  părinţi ai copilului _____________, nascuta la data de ___________, cu certificat de nastere seria ____nr. _____, CNP ____________, eliberat de catre ___________ la data de _____________,

Fiind pe deplin informați asupra riscurilor administrării, cât şi neadministrării vaccinurilor asupra copilului nostru, declarăm pe propria răspundere că  NU SUNTEM DE ACORD cu administrarea asupra acesteia a niciunui vaccin recomandat pentru varsta de _________) luni, respectiv _______________________

Refuzul nostru expres, astfel exprimat în scris, este un drept conferit în baza următoarelor legi:

o   Din Constituția României privind Drepturile si Libertatile Fundamentale:
-          Art. 22 (1) “Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.”
-           Art. 23 (1) “Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile”
-          Art.26 (1) “Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi private”
o   Din Codul Civil:
-    Art. 61 Garantarea drepturilor inerente fiinţei umane
(1) Viaţa, sănătatea şi integritatea fizică şi psihică a oricărei persoane sunt garantate şi ocrotite în mod egal de lege.
(2) Interesul şi binele fiinţei umane trebuie să primeze asupra interesului unic al societăţii sau al ştiinţei
-    Art. 64 Inviolabilitatea corpului uman (1) Corpul uman este inviolabil.
 Art.67 Intervenţiile medicale asupra unei persoane
Nicio persoană nu poate fi supusă experienţelor, testelor, prelevărilor, tratamentelor sau altor intervenţii în scop terapeutic ori în scop de cercetare ştiinţifică decât în cazurile şi în condiţiile expres şi limitativ prevăzute de lege.
o   Din Carta Europeana a Drepturilor Pacientului:
-                                  Art.4 Dreptul de Consimtamant: Fiecare individ are dreptul la toate informatiile care ii pot permite sa participe activ in luarea deciziilor referitoare la sanatatea proprie. Aceasta informare este o conditie prealabila oricarei proceduri sau tratament, inclusiv participarea la o cercetare stiintifica. Furnizorii de sanatate trebuie sa ofere pacientului toate informatiile referitoare la tratamentul sau operatia care urmeaza sa fie facute, inclusiv asupra riscurilor asociate, efectelor secundare si alternativelor existente. Aceasta informare trebuie facuta cu suficient timp inainte, si intr-un limbaj accesibil, pentru a permite participarea efectiva a pacientului la luarea deciziei. Pacientul are dreptul sa refuze un tratament sau o interventie medicala sau sa-si schimbe optiunea in cursul tratamentului.

o   Din Drepturile Pacientului in Romania, Legea 46/2003:

-                                     Art. 13. Pacientul are dreptul să refuze sau să oprească o intervenţie medicală asumându-şi, în scris, răspunderea pentru decizia sa; consecinţele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.

o   Din Legea 95/2006 privind Reforma Sanatatii:

-                      Art. 649. - (1) Pentru a fi supus la metode de prevenţie, diagnostic şi tratament, cu potenţial de risc pentru pacient, după explicarea lor de către medic, medic dentist, asistent medical/moaşă, conform prevederilor alin. (2) şi (3), pacientului i se solicită acordul scris.
-                      (2) În obţinerea acordului scris al pacientului, medicul, medicul dentist, asistentul medical/moaşa sunt datori să prezinte pacientului informaţii la un nivel ştiinţific rezonabil pentru puterea de înţelegere a acestuia.
-                      (3) Informaţiile trebuie să conţină: diagnosticul, natura şi scopul tratamentului, riscurile şi consecinţele tratamentului propus, alternativele viabile de tratament, riscurile şi consecinţele lor, prognosticul bolii fără aplicarea tratamentului.
Dorim sa mentionam ca Ordonanţa de Guvern nr. 53/2000 nu prevede obligativitatea acceptarii vaccinurilor de catre pacient, nici obligativitatea acestora, ceea ce reiese din art.1 alin.1 „Medicii de familie au obligatia de a asigura vaccinarea...”, (deci nu de a impune!), iar conf alin 2, „schema de vaccinare recomandata ...este prevazuta in anexa”. Prezenta declaratie a fost editata in 2 (doua)exemplare originale, din care unul a fost inmanat personalului medical.
Data:__/__/_______
Semnaturi:
________________________                                                  _________________________
(Nume parinte)                                                  (Nume parinte)

63 comentarii:

  1. Ma bucur nespus ca ai ales sa nu-ti vaccinezi copilul. Bravo tie ! Eu in urma vaccinurilor din copilarie am ramas cu o rinita alergica si cu reumatism. Cine stie ce alte neajunsuri mi-au adus vaccinurile, dar atunci parintii nostri nu aveau atatea surse de informare ca acum. O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. poti sa postezi te rog niste referinte stiintifice care sa arete o cauzalitate directa intre reumatismul si rinita alergica de vaccinurile care ti-au fost administrate?
      multumesc

      Ștergere
    2. referinte stiitifice :)) studii OMS:))
      haideti domnilor, ma faceti sa rad!
      si eu am ajuns la concluzia ca vaccinurile mi-au provocat probleme de sanatate (alergii, probleme articulare si atacuri de panica grave - din cauza unuia am ajuns la tensiune 22 la 30 de ani, pe fondul tahicardiei); initial mi-am zis ca din cauza fumatului, de care ma lasasem totusi intre timp, dar ciudat, prietena mea de aceeasi varsta NU FUMASE NICIODATA si avea exact aceleasi probleme cu atacurile de panica; sa fi fost oare ceva toxic in vaccinurile administrate in copilarie?
      mama mi-a spus ca la unul dintre vaccinurile (importat din Franta) administrate prin anii 80, m-a vegheat o saptamana; mi-a fost f rau si era cat pe ce sa ma piarda; venea zilnic o comisie de medici sa-mi evalueze starea de sanatate, pt ca lotul respectiv de vaccinuri ucisese alti nenorocosi;
      am 2 prieteni apropiati ai caror copii sunt deja handicapati .... unul inca poarta pampers la 7 ani si nu vorbeste, celalalt este semi retard urmare imediata a unui vaccin; cautati pe youtube multiple marturii ale parintilor care au trecut prin situati similare si dupa ce va veti informa, sa vedem daca mai cereti referinte stiintifice!

      Ștergere
  2. Daca iti vine sa crezi, pentru a reusi in acest demers de refuzare a vaccinurilor a trebuit sa ma confrunt chiar cu sotul meu, care credea ca vaccinurile se fac cu un scop, si ca ce facem daca se imbolnaveste copilul? Eu sunt de fel o persoana vigilenta, insa atunci cand stiu ca am dreptate imi exprim cam vehement punctul de vedere, diplomatia nu este punctul meu forte (invat inca...). Insa in momentul cand l-am convins sa ne uitam impreuna pe prospectul vaccinurilor si sa na informam asupra bolilor pe care vaccinurile ar trebui sa le contracareze, am ajuns la un numitor comun. Acela de a nu vaccina copilul. Iar la fiecare vaccin de pe lista celor recomandate am citit prospectele in cauza si ne-am minunat de ce efecte adverse grave pot avea. Desi se mentioneaza ca aceste efecte adverse sunt rare: paralizie, meingita, defecte motorii sau neurologice, plans encefalic, somn greu sin care copilul nu se mai poate trezi, in cazul in care s-ar intampla, nu exista nimeni care poate fi tras la raspundere. Si asat pentru ca de fapt vaccinurile sunt recomandate, iar daca se intampla ti se poate spune ca ai ales singur sa i le faci copilului tau. Insa marlania cea mai mare este ca media din Romania propaga minciuna ca vaccinurile sunt obligatorii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua

    Buna ziua, am citit blogul dumneavoastra si ne place cum scrieti. Reprezint site-ul pentru mamici www.mamicamea.ro si dorim sa iti propunem o colaborare

    Va oferim posibilitatea de a publica articole cu link inclus catre site-ul dumneavoastra pe blogul www.mamicamea.ro/blog/
    Si am avea si rugamintea ca atunci cand mai publicati un articol pe blogul dumneavoastra sa introduce-ti in text si un link dofollow catre site-ul nostru mamicamea.ro

    Am putea extinde aceasta colaborare asa cum credeti dumneavoastra de cuviinta.

    Cu acordul vom republica acest articol si pe blogul mamicamea.ro cu link spre blogul dumneavoastra

    Cu respect
    Dimofte Catalin
    www.mamicamea.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara, cunosc site-ul dv, pe care il mai citesc uneori. Va multumesc pentru aprecierile dumneavoastra si pentru interesul exprimat fata de articolele mele de blog.

    Va anunt pe aceasta cale ca sunt de acord sa preluati articole, insa bineinteles cu link vizibil catre blogul meu, postat in partea superioara stanga, sub titlu.

    In ce priveste linkul de do-follow, regret, insa cu acesta nu sunt de acord.

    Acest articol legat de optinunea de a vaccina sau nu copilul il puteti prelua deoarece consider ca este important ca parintii sa cunoasca adevarul, acela ca vaccinurile nu sunt obligatorii ci numai recomandate.

    Totodata exista articole si vor exista, cu fotografii personale, pe care nu doresc sa le preluati, de aceea, va rog sa imi solicitati acceptul cand doriti sa preluati un articol iar apoi sa imi dati linkul pentru a vedea cum ati preluat articolul.

    Daca sunteti de acord cu acesti termeni puteti prelua pentru inceput acest articol.

    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. O singura completare. daca intr-adevar doresti sa faci o informare corecta despre vaccinuri si bolile impotriva careia se administreaza eu te rog sa te informezi de la persoane competente, gen medici"am sa va spun ca boala Hepatita B, nu se piate lua decat prin contact sexual sau perfuzii cu sange"- ceea ce afirimi aici este gresit. Hepatita B se poate lua si de la o vizita la dentist sau orice contact cu sange infectat cu acest virus.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim: Hepatita B nu se poate lua prin orice contact cu sange infectat. Poate numai daca ai avea o rana deschisa care sa intre in contact cu un sange infectat, cred ca la asta te referi, dar oare cine ar face asta???

    in cazul acesta poti sa te pricopsesti cu SIDA de ex, nu? in caz de accident rutier in care vrei sa acorzi primul ajutor cuiva strain care sangereaza, ai manusi chirurgicale la tine, nu?

    Exista posibilitatea de a lua de la cosmetica, dar asta daca accepti sa ti se faca mani/pedi cu ustensilele lor, fara sa ti le sterilizeze in fata ta (sau cel mai bine te duci cu ale tale de acasa). De asemenea orice om normal stie ca anumite reguli de igiena nu trebuiesc incalcate: nu folosim la comun forfecute, unghiere, pensete.

    Exact la fel este si in cazul posibilitatii de a contacta boala de la dentist.Daca nu ai gura de la Dumnezeu sa ceri ce ti se cuvine, respect adica, si sterilizarea ustensilelor in fata ta, si sa accepti sa ti se faca o lucrare si sa mai si platesti, scuza-ma dar asta inseamna sa fii inconstient cel putin, daca nu putin dobitoc.

    Sansele de a contacta boala snt infime, este un procent mai mare de probabilitate sa fii calcat de masina. In fond, daca traversezi ca si pieton pe rosu, risti sa fii omorat in urma unui impact cu un automobil, nu? La fel si cu dentistul sau cosmetica. Daca nu respecti niste reguli, da, risti sa iei boala.

    Insa orice este un risc in viata. in fiecare secunda a vietii riscam sa ceva. Riscam sa ne oparim cu apa fiarta daca nu tinem oala bine si ne scapa din mana nu? sau daca o apucam de toarte cand este fierbinte, fara manusi termoizolante.

    Insa daca revenim la faptul ca aceste vaccinuri se inoculeaza unor bebelusi, incepand cu prima zi de viata, urmand ca pana la varsta de 6 luni sa aiba deja 4 vaccinuri antihepatitic B la activ, care crezi ca sunt sansele ca bebe sa mearga la dentist sau sa faca sex la aceasta varsta? Sau pe ce perioada de timp crezi ca "ar proteja" acest vaccin? Eu spun ca pe maxim 5 ani! Crezi ca pe la 5 ani si un pic copilul face sex? Sau poate merge la dentist sau cosmetica? Eu cred ca nu! Atunci de ce se face acest vaccin atat de devreme, daca pana la varsta la care copilul ar putea contacta boala deja efectul s-a dus pe apa sambetei?

    Eu sunt de parere ca orice decizie in viata trebuie cantarita foarte bine in balanta. Si cantarind niste beneficii imaginare, cum am scris in articol, si niste efecte adverse unele posibil letale, am ales! NU sunt o persoana care se lasa condusa de frica in viata, dar nici o persoana inconstienta!

    Societatea din ziua de astazi ne inoculeaza un tip de frica in orice intreprindem:
    -sa ne vaccinam ca POATE contactam boala (fara sa luam in calcul efectele adverse grave si faptul ca NIMENI NU GARANTEAZA ca nu ti se pot intampla chiar tie, si NIMENI NU POATE FI TRAS LA RASPUNDERE- CEL MAI GRAV! in cazul in care se intampla),
    -sa prelevam celule stem ca poate ni se imbolnavesc copiii de cancer,
    - sa ne facem asigurari de viata ca poate murim - morbid nu? sa ti se dea telefon de un asigurator si sa ti se spuna- "Dom'le este bine sa-ti faci asigurare ca nu stii cum se poate intampla!"

    Mai este nevoie sa mai dezvolt?

    O zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna,uite o carte care merita citita,caci nu cred ca ar mai exista vreo mama care isi va dori sa si vaccineze copilul....Vaccinurile-Preventie sau Boala?,Dr.Christa Todea-Gross.Aici expilca clar ce contine fiecare vaccin ,,OBLIGATORIU,,.......si bolile ce sunt declansate de astfel de vaccinuri.E o carte ce taie respiratia si iti zdruncina constiinta din radacini...
    Ma bucur ca exista oameni ca tine,care au curajul de a spune lucrurilor pe nume!

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu ma bucur cand vad oameni care au cap pe umeri cu un scop. Cand am inceput sa realizez ca nu doresc sa imi vaccinez copilul nu cunosteam baza legala.de fapt, datorita mediei mizerabile din tara noastra, credeam si eu, ca multi alti parinti ca vaccinurile sunt obligatorii. Surpriza! Am cerut ajutorul unui avocat si adevarul s iesit la iveala! Practic media din tara ar trebui data in judecata pentru crima pe care o comite, pentru ca dezinformarea si informarea gresita sunt crime! Atentie la vaccinurile din maternitati. I se vir da gravidei in gravaliu sa semneze niste declaratii, printre care si cea prin care isi da acordul asupra vaccinarii nou nascutului. Aveti dreptul legal sa refuzati semnarea acesteia!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sigur ca mai exista , in primul rand in majoritatea cazurilor vaccinurile provoaca boala care ar trebui sa nu o dezvolte copilul , in al doilea rand toate bolie pentru care sunt administrate vaccinurile au disparut . In SUA mai mult de 1000 de copii au murit din cauza VACCINULUI PERTUSISS . De ce statul si producatorii nu isi asuma raspunderea , de ce e optional ?! simplu , pentru ca ramane la latitudinea parintelui daca isi omoara copilul sau nu ....

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari pentru articol si mai ales pentru decizia informata de a nu vaccina. Si eu m-am informat temeinic inca dinainte de sarcina si mi-a luat fix 30 de minute sa-mi conving sotul :-)
    Baietelul meu are 5 ani si nu stie ce sunt alea medicamente alopate, este perfect sanatos :-)
    Daca-mi permiti, las si eu un link la un articol tradus de mine (o prelegere a medicului austriac dr. Johann Loibner), care contine extraordinar de multe informatii utile, poate il mai citesc si alti parinti:
    http://piersicuta.blogspot.de/2013/02/dr-johann-loibner-originea-si-istoria.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Cele mai groaznice boli ale mileniului trecut au fost eradicate prin vaccinare. Vorbim de tuberculoza, poliomielita, si asa mai departe.

    Acum se lupta cu cancerul de colon, medicina ofera solutii pentru a face viata mai sigura, sanatoasa si lunga. Desigur, nu se poate realiza un vaccin fara efecte adverse, dar beneficiile cantaresc cu mult mai mult decat potentialul risc.

    Eu pot spune ca am ajuns la jumatatea vietii, vaccinat fiind, si nu am probleme de sanatate, la fel sora mea, la fel parintii mei.

    Ne vaccinand copilul, nu ii oferiti organismului sansa sa dezvolte anticorpi necesari pentru prevenirea si combaterea multor virusi si bacterii patogene, si ii dati drumul in lume complet expus, cu speranta ca nu se va intalni cu aceste organisme.

    V-ati gandit daca copilul dvs. ar dori lucrul acesta ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Bravo tie ca te simti datoare sa informezi si alti parinti despre drepturile pe care le au, insa in acelasi timp expui o parere a ta, care scuza-ma, dar este exagerata si mai ales duci la extrem teama ta de a nu avea copilul febra. Si eu am copil si am ales sa-l vaccinez in cunostinta de cauza si ghici ce s-a intamplat? Nu a facut niciodata febra, nu a prezentat niciunul dintre efectele adverse si nici nu s-a imbolnavit pana acum. Sper si de-acum incolo sa nu ne confruntam cu medicamente. Eu zic sa nu ne speriem si sa-i speriem si pe altii. Efecte adverse are si Nurofenul pentru copii si Paracetamolul si Panadolul etc. Acum ce facem, nu mai dam nimic copilului pentru ca pe fiecare prospect sunt trecute POSIBILE efecte adverse? Adica exista sau nu ne-sanse de a le manifesta? Hai sa nu facem propaganda degeaba!

    RăspundețiȘtergere
  13. Bun gasit! As dori sa stiu daca cunosti cazuri de copii nevaccinati si evolutia lor ulterioara ca stare de sanatate. Din pacate nu am reusit nici sa-l alaptez pe copilul al doilea si ma intreb daca imunitatea lui nu va putea fi mai usor atacata decat a celui alaptat. Sau ma intreb daca nu cumva i-o zdruncin si mai mult prin vaccinare. Are 5 luni si recunosc ca manipulata (dar recunosc , ca si neinformata)i-am facut vaccinurile din spital si pe banii mei, cel impotriva Rotavirusului doar prima doza si acum nu stiu daca odata facuta prima doza ori sa renunt ori sa -i termin ce am inceput... Totodata , vreau sa te intreb daca ai reusit cumva sa citesti cartea amintita mai sus?
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  14. Uite ce ma gasit! http://www.ortodoxiatinerilor.ro/resurse/Vaccinurile-preventie-sau-boala.pdf

    RăspundețiȘtergere
  15. atentie mare la chichitele legii. Toate legile invocate aici se refera la pacient (ca adult capabil sa ia decizii PT SINE). Cand este vorba de A REPREZENTA LEGAL un pacient minor, treburile stau mult mai ambiguu (am studiat textul Legii Drepturilor Pacientilor, fiind intr-o situatie similara in care am considerat ca drepturile mele de reprezentant legal sunt incalcate. Strict legal, se pare ca au portite suficiente...). In practica, insa, nu am avut pb cu refuzul vaccinarii, cel putin pana acum nu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu sunt mama, si sunt foarte iritata cand vad ca isi dau cu parerea toate persoanele incompetente, care cred ce posteaza alti incompetenti, si formeaza un lant de incultura...daca sunteti sa de destepti, faceti-va medici, si sa va fereaca D-zeu sa vi sa imbolnaveasca copiii ca veti fi in stare sa-i dati si ficati de maimuta moarta din Antartica. Cel mai bine e sa previi, sa fi atent in viata, si nu sa treci precum calul... Ramona

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intreaba te de ce medicii pediatri nu isi vaccineaza copiii?nu stiu in Romania daca e asa dar in strainatate,se practica

      Ștergere
    2. Intreaba te de ce medicii pediatri refuza vaccinarea copiilor lor,nu stiu in Romania,dar in strainatate se practica

      Ștergere
  17. Ideile articolului sunt interesante si merita - pentru orice parinte - sa te intrebi si sa cercetezi in ce masura alegerile tale pentru un copil prea mic pentru a avea alegeri proprii sunt bune. Nu sunt insa de acord cu tonul didactic si pretentios, de la inaltimea la care singura v-ati ridicat, si concluzia dvs ca cei care apeleaza totusi (in urma rationamentului propriu asupra beneficiilor si dezavantajelor vaccinarii) la a-si vaccina copilul, inseamna ca NU au "cap pe umeri cu un scop". Asa cum dvs aveti dreptul sa ajungeti la concluzia ca nu doriti sa va vaccinati copiii, la fel pot ajunge alti parinti la concluzia ca doresc (pentru unele, pentru toate, nu conteaza). Va doresc o revenire placuta spre umilitate!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum ati refuzat vaccinul in maternitate ??? Eu ma gandesc cu disperare ca odata ce ei iti iau copilul din brate dupa nastere, sigur ca il pot vaccina si fara voia ta si fara sa vezi , pt ca nu sta in permanenta copilasul langa tine. Si atunci cum faci sa refuzi ? mai ales daca faci cezariana si nu te poti misca....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In maternitate te intreaba daca vrei sa iti vaccinrze copilul, nu il vaccineaza fara voia ta.

      Ștergere
  19. Felicitari pentru articol!
    Sper ca va ajunge la cat mai multe mamici, pentru ca nu doar ofera informatii extrem de importante, ci si "inarmeaza" cu instrumente de lucru eficiente. Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Leader Unic :)
    In maternitate, cand gravida este in travaliu si neputincioasa, i se dau la semnat niste fise: una prin care se declara de acord cu orice interventie considera medicul ca este necesara pt a-i salva viata in cazuri extreme, insa fara a-i garanta salvarea :)))), si inca una prin care isi exprima acordul cu privire la vaccinurile inoculate copilului in primele zile de viata. Nimic nu obliga la semnarea lor. Este dreptul fiecarui individ de a nu semna ceva ce-i incalca drepturile. Daca se trece peste cuvantul pacientului, spitalul poate fi dat in judecata pt ca nu vor avea proba semnaturii. daunele in instanta ar fi imense, plus pt medic care ar putea sa nu mai profeseze pt ca ar incalca principiul juramantului. Eu am ajuns la cezariana insa nu s-au atins de copil sa-l vaccineze pt ca nu aveau semnatura. vaccinul antitub lasa semne pe piele, deci nu poate trece neobservat. plus ca si cel antihepartitic ar lasa un dul mic in primele zile. la cezariana te poti misca dupa 24 de ore. eu m-am ridicat, am mers, si mi-am luat copilul in rezerva si l-am alaptat, si l-am tinut cu mine cat am dorit.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Ilinca: reprezentantul legal al copilului este parintele. chichita despre care vorbiti s-ar aplica numai atunci cand viata minorului ar fi pusa in pericol iminent, nu intr-unul inchipuit. adica daca mama ar avea hepatita b sa spunem, si ar refuza vaccinarea copilului. sau nu ar fi de acord cu o operatie salvatoare de viata. insa in cazul de fata vorbim despre niste vaccinuri RECOMANDATE (NU obligatorii, cum se minte peste tot). deci nu exista nici o chichita in acest sens! multumesc de vizita.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Ramona: Prin ce anume ati ajuns la concluzia incompetentiei???? Eu am expus o declaratie de refuz bazata pe legi, deci complet competenta din toate pdv. ce este de crezut, si ce nu? la ce va referiti? dv ati citit vreodata prospectul vaccinurilor? sau stiti ce este acela penta sau hexavaccin??? nicioadata in lumea aceasta, un om sanatos initial, cu scopul de preventie, nu ar trebui sa faca vaccinuri multiple stimata doamna. stiti de ce? pt ca, pt ca un om sa se imbolnaveasca simultan de 5-6 boli, asta ar insemna sa fie cel putin bolnav de SIDA si sa aiba imunodeficienta extrem de grava. prin urmare inocularea vaccinurilor multiple distrug sistemul imunitar si nu au rol de preventie, pt ca nicioadata un om nu s-ar putea imbolnavi de 5-6 boli odata, decat daca ar fi deja la 1 saptamana distanta de groapa! dar cum dumneavoastra sunteti "competenta" va las in treaba dv :))

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Lavinia: Am reusit sa citesc mare parte din aceasta carte f buna. Ceea ce m-a frapat este ca, de fapt n Romania, nus e tine cont la vaccinare de istoricul familiei, aprintilor, etc, greutatea copilului la nastere (2,500 kg). Se vaccineaza pe banda rulanta. Cand am aflat in media ce s-a intamplat cu vaccinul antitubercolitic, am fost cu atat mai convinsa ca l-am refuzat, desi o domana dr pediatru mi-a spus ca daca nu i-l fac, copilul va face cocoasa :)))))) ei bine n-a facut cocoasa, si nici n-a ajuns cu noduli tuberculosi si cu ficatelul distrus de antitubercolitice, cum s-a intamplat cu sute de bebelusi nascuti cam in aceeasi perioada cu copilul meu. efectele adverse s-au exprimat dupa 5 luni de la vaccin in cazul antitubercolitic, dar eu cred ca pot aparea si mai tarziu. parerea mea este ca efectele adverse nu trebuiesc sa fie neaparat imediate, cum isi inchipuie multi parinti, cipot fi bombe cu ceas. decizia o luati singura. sunt sigura ca veti face ce este mai bine pentru copil. PS: v-a speriat reclama de la TV? aceea este o reclama ordinar de manipulatiare prin inducerea fricii. nu va lasati condusi de firca in luarea deciziilor in ce priveste sanatatea copiilor vostri.

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Anonim 3: Bolile groaznice ale mileniului trecut de petreceau in mod deosebit datorita unui mediu insalubru. Oamnenii nu prea se spalau, nu aveau conditii, traiau cu sobolanii in case etc

    Cancerul de colon ar trebui prevenit de cine doreste printr-o alimentatie cat mai sanatoasa, adica fara fast-food, hrana procesata, mezeluri si alte asmeneea, sucuri acidulate si indulcite cu otravuri, dar fara calorii :))). iar cand faceti piata nu va uitati dupa fructe si legume trase prin calapod, merele pot fi mari si frumoase dar otravite (ca in Alba ca Zapada), pe cand cele mai mititele si pricajite pot ascunde comoara unei hrane inca sanatoase.

    Va asigur ca daca ati fi fost vaccinat pe vremea dv cu 26 de vaccinrui in primul an de viata, nu stiu daca ati mai fi scris acest comentariu. Si eu am fost vaccinata cu vreo 4 toata viata. si in urma lor m-am ales toata copilaria cu: eczeme atpice care mi-au trecut dupa 10 ani, sensibilitate la ochi (faceam ulcioare non stop), si am ramas cu o migrena de toata frumusetea pana in ziua de astazi (migrena obtinand-o de la un vaccin facut in scoala, atunci s-a exprimat prima data)

    Gresiti, vaccinurile contin tulpini mutagene. Acei virusi atenuati nu se vor regasi NICIODATA in natura! Nu ai ce sa previi cu virusi produsi. Plus ca virusii, in mod natural, intalnesc in cale bariere ale corpului: tegumentul, mucoase, anticorpi, pana la a junge in sange, pe cand vaccinruile sunt inoculate direct intravenos multe. nicioadata un om nu ar procura asa direct un virus! mai ganditi, va rog! sau incercati, macar.

    daca m-am gandit? cu siguranta! cerdeti ca plansetul copiilor la vaccinare, urletul acela din tot sufletelul, inseamna ca doresc acel lucru??? sau este posibil ca ei sa stie ca nu lise intampla ceva bun? poate parea ca exagerez, insa eu cred ca bebelusii, numai pt ca nu pot vorbi, nu sunt lipsiti de inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Cristina Ivaovici: Exact! Ai pus punctul pe I. Vaccinurile sunt optionale pt ca nimeni nu isi va asuma raspunderea in cazul unor tragedii. Vina va reveni parintelui, pt ca asa a ales. Numai se minte cu nerusinare ca-s obligatorii. Iar neinformatii cad in capcana.

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Anonim 4: da, toate medicamentele au posibile efecte adverse, aveti dreptate. Insa cand aceastea sunt cauzatoare de deficiente motorii si psihice, sau chiar letale, lucrurile nu mai stau cum spuneti dv. Si nu vorbeam de o febra, ci de o febra de 40 de grade la un nou nascut. In cazul in care nu stiati, este letala si poate produce totodata daune ireparabile creierului. Pe prospectul unui medicament obisnuit nu cred ca sunt efecte adverse gen: meningita, paralizii, neuropatii, encefalite, scleroze multiple. Macar ati fost curioasa sa va uitati pe prospectul unui vaccin, sau vorbiti asa...sa va bagati in seama?

    RăspundețiȘtergere
  27. O cunostinta de-a mea a nascut un copil prematur, dar care s-a dezvoltat destul de bine. La 1 an deja mergea in picioare. Dupa vaccinarea de la 1 an, fetita nu se mai tinea pe picioare. Au crezut ca este doar o durere trecatoare, dar curand au observat cu disperare ca fetita paralizase pe o parte. Au dus-o in America la o clinica de recuperare, dar degeaba.
    Cunosc personal mai multe cazuri de paralizii la copii in urma vaccinarii.
    Eu am ales sa nu imi vaccinez copilul fara sa citesc absolut nimic. Mi-am pus problema cunoscand aceste cazuri.
    Fetita mea s-a nascut natural, dar a fost foarte chinuita la nastere din cauza ca eram tintuita pe o masa din aceea si nimeni langa mine. Moasa era ocupata cu alta gravida iar doctorul era la cafea sau cine stie unde.
    Fetita mea nu a avut reflexele obisnuite, dar nimeni nu a sesizat. Decat eu. N-a fost nimeni interesat decat ca are "talus valgus" si sa merg la ortoped de la 2 saptamani.
    Am simtit ca disper. Am dus o lupta apriga cu mine insami si chiar cu sotu meu care era convins de utilitatea vaccinarii, deoarece "toti fac vaccinurile. nu am auzit pe nimeni sa nu vaccineze copilul. nu stiu cum ti-a venit astfel de idee".
    Medicul de familie insista sa imi vaccineze copilul. Cand i-am istorisit cazurile cunoscute de paralizii a zis: "nu e de la vaccin. copiii de care imi zici sigur au avut alte probleme la nastere."
    Dar cine imi putea garanta ca fetita mea nu a avut astfel de probleme? Nu s-au sinchisit sa verifice daca este perfect sanatoasa, nici macar daca are reflexele la nastere. Cand m-a vizitat acasa, la 2 zile dupa ce am revenit din maternitate, doctorita a fost curioasa doar cat platesc chirie, cum arata casa etc. "sunteti frumosi". Pai frumosi puteam sa ne observam si noi. De la un medic asteptam altceva.
    Din fericire, pana in prezent, nu am avut niciun fel de problema cu copilul. La un an a facut rubeola (din parc) dar n-a fost nicio problema. Putina febra, ganglioni inflamati si o eruptie usoara. A fost vesela tot timpul si vioaie.
    A mai facut si o diaree 2 saptamani. facea si de 15 ori pe zi. Am simtit ca sunt la limita puterilor, dar am avut grija sa o hidratez foarte bine si sa ii fac de mancare corespunzator. Au fost si zile in care stateam continuu in bucatarie incercand fel si fel de mancaruri dietetice si ea le refuza. Ajunsesem la epuizare, dar am scapat cu bine.
    Medicul de familie imi zicea: "Riscul sa se intample ceva grav in urma vaciinarii este 1 la 10000" (sau nu stiu ce numar). Da, dar daca acel 1 este copilul meu? eu nu mi-am putut asuma acest risc. Nu judec pe cei care aleg vaccinarea, nu ii sustin pe cei care sunt antivaccin. Fiecare face cum crede, dar sunt convinsa ca o decizie corecta nu o pot lua decat cei care gandesc atent la aceasta.
    Sanatate tuturor copilasilor!

    RăspundețiȘtergere
  28. Buna,
    nu-mi vine sa cred ce poti sa scrii aici. inteleg ca esti o mama extrem de bine informata dar nu inteleg de ce judeti atat de aspru parintii si probabil in special mamele, care hotarasc faptul ca un vaccin este in favoarea copilului.
    pana la urma, fiecare parinte face ce considera ca este mai bine pt copilul lui.
    am decis sa vaccinez copilul. asa voi proceda si in cazul celui de al doilea. da, m-am informat cu privire la compozitia acestuia, efecte adverse etc.
    oricat de bio incerc sa tin copilul - pe care l-am alaptat mult timp, pana am ramas insarcinata din nou - prin mancare - pana acum, la un an nu a consuamt nimic din comert si incerc sa mentin totul pana cel putin la 2.5 ani - totusi, sunt sigura ca traim intr un mediu extrem de toxic si plin de virusi. pentru mine este la fel de important: cu ce spal copilul, cremele de soare - pe care pana acum le-am evitat pentru ca nu am gasit ceva 100% de incredere - , jucarii, etc etc etc.
    din pacate, intr-o posibila imbolnavire intervine de multe ori si sistemul imunitar care slabeste in anumite perioade de stres, surmenaj si altele. e gresita ipoteza ca un vaccin de protejeaza 5 ani. un vaccin are efecte pe tot parcursul vietii. aici incape o intreaga polemica. sigur ma vei contrazice, dar sunt sigura ca intelegi unde bat.
    este problema parintelui cu privire la deciziile despre cresterea copilului. daca esti de acord sa tratezi aceste boli decat sa le previi, e problema ta. nu inteleg de ce sa etichetezi un parinte ca fiind dobitoc - banuiesc ca insulta era la adresa celor ca isi vaccineaza copiii si care, evident, nu sunt la fel de atenti cu mediul.
    oricum ar fi, nu inteleg rostul documentului postat de tine. sper ca niciun parinte nu este intr-atat de ... incat sa ia o astfel de decizie in urma unui articol scris pe un blog, fara o informare competenta. ai vrut doar sa informezi ca acest document exista? asta i cu totul alt ceva.
    personal, am trecut nu de putine ori peste parerea medicului care-mi recomanda diverse, pt ca in urma informarii am considerat ca altceva este potrivit pt COPILUL MEU.
    dar, cu vaccinarea sunt de acord. si da, imi asum riscurile, la fel cum imi voi asigura orice risc in momentul in care copiii vor creste si vor pleca cu masina la mare la 18 ani sau la 20 de ani, sau poate voi fi de acord sa plece din tara.
    ipotetic vorbind: ii voi cumpara o masina, dar ma voi asigura ca stie foarte bine sa conduca. totusi, asta nu elimina riscul. pana la urma, chiar daca va intelege ca nu te poti urca baut la volan, exista altii care o fac si care ar putea sa imi expuna copilului unui risc.
    in aceeasi directie, sunt de acord sa vaccinez copilul, ca acesta sa fie pregatit MEDIULUI secolului in care traim.

    semnat: un parinte responsabil, cu toate actele in regula.

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Parintele cu "acte in regula": cu un singur lucru sunt de acord din ce ai spus, si anume ca majoritatea parintilor vor binele copilului.

    In rest ar trebui sa iti pui un mare semn de intrebare vizavi de vaccinuri, numai datorita faptului ca se minte cu nerusinare ca ar fi obligatorii. Toate revistele pt mamici, bebelusi, emisiuni tv, pe care le-am vazut sustin cu nerusinare ca sunt obligatorii si participa la aceasta sarada. In realitate nici un act medical nu este obligatoriu, asa cum am expus in declaratia, pe care, apropo, eu sunt persoana care am redactat-o :) Este ceva deosebit de putred "in Danemarca" si nu tatal lui Hamlet. Problema este ca atunci cand un copil se imbolnaveste grav in urma vaccinurilor, se loveste de niste pereti atat de grosi si revine la realitate. De ce? Pt ca i se va spune ca el, parintele a luat decizia de a vaccina, ca nu l-a obligat nimeni. Legea asa spune! Minciunile din media insa, si marketingul agresiv mai nou, care are rol de a induce teama intr-o societate oricum paranica, sunt cele care conving parintele, insa nu si cele care vor plati pt tragedie. De fapt nimeni nu va plati. Eu am dorit sa arat ca nu sunt obligatorii. Acesta a fost scopul principal.
    In rest, daca spui ca ai citi prospectele (ceea ce eu nu cred, permite-mi sa ma indoiesc, altfel nu-i mai vaccinai), ar trebui sa stii ca, conservantii de baza ai vaccinurilor sunt mercurul si aluminiul. Mercurul are efecte de regresie asu[ra celulelor nervoase, adica in cel mai bun sens, prosteste, in cel mai rau...infromeaza-te.
    Mai scrie in toate prospectele vaccinurilor ca nu se vaccineaza un copil cu greutate sub 2,500gr pt ca riscurile cresc. Pe fetita mea o vaccinau oricum daca nu ma opuneam in scris. La iesire din spital avea 2,300 gr si exact in acea zi li s-au facut vaccinurile bebelusilor.
    Nu am sa incerc sa te conving cat de rele sunt si ca au repercusiuni asupra ADN-ului, sau ca adn-ul nu ete ce credem noi, ca am vazut prin filme. Ca se pot declansa boli autoimune dupa multi ani dupa vaccin, depinde cand se insereaza in adn informatioa gresita data de virus, etc.
    Fii mai departe un parinte cu acte. Eu sunt numai un p[arinte care isi iubeste copilul enorm, si care este sigur 100% ca a luat decizia corecta, fara nici macar cea mai mica urma de indoiala. Tu poti spune acelasi lucru?

    RăspundețiȘtergere
  30. apreciez ceea ce faci aici... :)

    cu drag, paul, terapieinarmonie.ro

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt mama unui baietel de 7 ani si iam facut vaccinuri pana la 2 ani si pana atunci racit continuu atibiotice nu mai zic in maternitate facut icter si am stat cu el 2 sapt si nui scadea bilirubina dupa ce am hotarat sa nui mai fac vaccinuri copilul nu sa mai imbolnavit dor cai curfge nasul si tuseste ca orice copil sunt insarcinata si mai am putin sa inasc si nu o sam mai vaccinez copilul

    RăspundețiȘtergere
  32. Felicitari pentru articol...dar cred ca metoda de informare ...este prea limitata...deoarece multa lume nu stie sa caute ce trebuie ,,,,acolo unde trebuie. Sunt sigur ca ai facut tot ce ai putut...dar e pacat de acest subiect...atat de clar...dc pot spune asa...si de realist. Un scurt reportaj..facut si dat pe post...la radio..tv...ziare ...peste tot ca parintele sa stie la ce isi expune copilul..un urma vaccinarii......si...apropo de reactia medicului la refuzul vaccinului....eu deja am probleme....cu vaccinul de 4 luni..dar nimeni si nimic nu ma va opri sa refuz acest ser daunator. Semnat: un tata grijuliu

    RăspundețiȘtergere
  33. Din pacate in acest caz "inteligenta" voastra chiar se plateste, chiar daca nu neaparat la nivel individual. Sunt tare curios cat de norocosi vor fi copiii nevaccinati intr-o tara in care se tine sub tacere incidenta reala a tuberculozei la copil si adult, incidenta si prevalenta hep B, faptul ca au reaparut epidemii sporadice de rujeola (la tiganasii destepti care nu si-au vaccinat copii de ceva vreme, dar nu numai). Asa ca, un mic sfat, daca tot nu-i vaccinati atunci faceti-le vant cat de repede intr-o tara unde s-a vaccinat masiv si unde OMS isi face treaba cum trebuie in supravegherea si prevenirea bolilor infectioase.

    RăspundețiȘtergere
  34. Draga anonim, daca te duci pe statisticile OMS de care tot vorbesti, si cauti lista cu vaccinarile in tarile europene si incidenta bolilor de care ar trebui sa protejeze acestea, ai vedea ca Romania este in top ca tara vaccinata contra tuberculozei, si tot in top ca tara cu cel mai mare numar de incidente tuberculoase. Asa ca mai du-te si raceste-ti gura prin alte parti. Eu am vazut ce a facut vaccinul antitubercolitic cand s-a nascut copilul meu. Noi l-am refuzat, insa au fost mamici care nu erau informate si l-au facut. Au fost f multe cazuri de noduli tuberculosi la bebelusi atunci. Ce ai avea de spus daca ar fi fost copilul tau, de numai cateva zile, bolnav de tuberculoza de care trebuia sa-l apere vaccinul????? Sau stii ca UE nu l-a scos de pe piata si ca inca se vaccineaza cu el? Dar tu daca nu esti prost/proasta destul, nu te simti bine, nu? A, stiu, vroiai sa-ti dai si tu cu parerea. Da-ti cu parerea in cunostinta de cauza!

    RăspundețiȘtergere
  35. "Anonim21 iunie 2014, 06:12
    poti sa postezi te rog niste referinte stiintifice care sa arete o cauzalitate directa intre reumatismul si rinita alergica de vaccinurile care ti-au fost administrate?
    multumesc"

    Nu pot sa-ti raspund pt Dina, insa iti pot spune cu certitudine ca eu, dupa vaccinul din clasa a 7-a, am venit acasa cu o durere de cap ingrozitoare, cum nu mai simtisem. Am zacut toata ziua, si, de atunci am periodic episoade de migrene. si nu trebuie sa dovedesc stiintific nimanui, atat timp cat eu stiu ca a fost ceva ce s-a petrecut atunci, si nu ma mai confruntasem cu asa ceva niciodata. Asta daca stii ce este aceea o migrena! si nu din definitii, ci s-o simti pe capul tau

    RăspundețiȘtergere
  36. pt refuzul vaccinului la un nou nascut exista o alta varianta a declaratiei? va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  37. poti folosi acelas model, numai trebuie adaptat. in sensul ca declaratia va fi adresata maternitatii unde se va naste copilulin loc de medicul pediatru. printati-l in doua exemplare, dintre care unul il lasati la cadrele medicale care se ocupa de nastere, cu semnatura de primire si data neaparat! apoi, aveti grija ca, atunci cand va internati pt nastere vi se vor da niste hartii la semnat. una dintre ele specifica ca va dati acordul cu privire la efectuarea vaccinurilor la copilul nou-nascut, deci atentie sporita! aveti dereptul legal sa nu semnati hartia aceea, fara a da nici o explicatie. din contra, cadrele medicale ar trebui sa va explice, cnf legii, tot ce presupune efectuarea acelor vaccinuri, cu efecte adverse cu tot, pe limba unui om comun. e dreptul dv sa alegeti!

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna. Am nevoie de un sfat. Sunt tatal a doi baieti. Primul copil, Victor, a primit vaccinuri pana la varsta de 4 luni, cand a facut o reactie adversa usoara (asemenea unei raceli), stand aproape o saptamana cu febra si cu nas infundat. Atunci am decis sa nu mai vaccinam copilul. Am pastrat aceasta decizie si pentru al doilea copil, Valentin, care nu a fost vaccinat deloc.

    In aceasta toamna trebuie sa mearga la cresa abii copii si m-am lovit de problema pe care, cumva, o anticipam: refuzul de a fi primiti fara un acord de la DSP, acord pe care DSP nu il ofera fara o hartie de la medicul pediatru cum ca ar fi contraindicate vaccinurile pentru ei. Medicul pediatru nici nu vrea sa auda de asa ceva.
    Ce sfat ati putea sa imi dati? Mai mentionez ca repartizarea s-a facut prin ASC Oradea.
    Multumesc
    Octavian Goina (octaviangoina@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  39. Stimate Domn, intocmiti o adresa catre cresa/gradinita respectiva, in care va prezentati dv si copilul, cum se prezinta intr-o adresa oficiala, si solicitati sa va prezinte in scris, cu numar de inregistrare, motivul refuzului de a nu primi copilul in colectivitate, acela ca nu are vaccinarile facute. Conform legii, vaccinarile sunt recomandate, nicidecum obligatorii, si nici nu vor putea fi vreodata. Trimiteti neaparat cu confirmare de primire, atentie! Apoi, fie ca va raspund, fie ca nu, in terme de 30 de zile calendaristice (acesta este termenul maxim legal), va prezentati la un avocat. Va sfatuiesc sa cereti prejudicu moral, de discriminare si ce alte prejudicii pe care vi le va prezenta avocatul, in sume pe masura abaterii, adica foarte mari. Numai faceti primul pas si trimiteti rtecomandata cu cnf: subsmenatul ......legitimat cu...cu adresa....date de contact (e-mail, telefon) parinte al copilului....., in urma refuzului dv de a primi copilul in colectivitate datorita lipsei efectuarii vaccinurilor RECOMANDATE, va solicit sa prezentati in scris refuzul dumneavoastra, cu numar de inregistare si semnatura, in termenul prevazut legal. va reamintesc ca refuzul dv este nefondat din punct de vedere legal, si veti suporta rigorile legii, in consecinta, pentru un astfel de abuz. Acesta este un model. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  40. Buna ziua,
    Imi puteti lasa cateva date de contact mai directe pentru a discuta despre aceste legi care imi sunt aruncate in fata de catre DSP? Multumesc
    Octavian Goina (octaviangoina@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
  41. puteti sa imi relatati totul, chiar aici, pe blog. in felul acesta, poate ajutam si alti parinti care se confrunta cu astfel de probleme. va voi raspunde cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  42. Problema mea cea mai mare este ca DSP-ul imi arunca in nas hotararea 124/2013 si ordinul 422/2013 cum ca vaccinurile ar fi obligatorii si ca insitutiile risca amenzi daca primesc copii care nu fac dovada vaccinarilor. Si daca verificati legea (eu o am PDF din monitorul oficial), la anexa 2, se precizeaza: B. Structura:
    1. Subprogramul de vaccinari obligatorii;
    2. Subprogramul de vaccinari optionale pentru grupele de risc

    Aici apare problema mea cea mai mare. Dumneavoastra spuneti ca vaccinurile sunt recomandate (asa am gasit si eu in alte legi mai vechi), dar aceasta lege, care pare a fi cea mai recenta precieaza ca sunt obligatorii.
    Astept parerea dumneavoastra dupa ce verificati legea. Este important. Multumesc
    Octavian Goina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ati reusit sa inscrieti copilul?Cum s-a incheiat situatia? Nici eu nu am vaccinat copilul, si sunt curioasa daca intr-adevar sunt probleme la inscrierea la gradinita,respectiv scoala. Va multumesc!

      Ștergere
  43. Stimate Domn, fii linistit si fa cum te-am indrumat. intai trimite-le adresa cu cnf de primire. HG 124 prevede obligativitatea medicilor de a derula programele de imunizare, adica de a vaccina pe cine doreste, gratuit, cnf legii pt vaccinurile din lista de recomandate (cele optionale se platesc). art 29 prevede clar ca medicii au obligatia de a realiza campaniile de vaccinare, nu ca vaccinarile sunt obligatorii a fi acceptate. este cu totul altceva. legile pe care le-am trecut in articol sunt cele care sustin neobligativitatea oricarui act medical asupra unui individ.
    Cat despre legea 422/2013, care vor ei sa se bazeze pe legea 649/2001, prevede aceeasi obligativitate, insa din parea cadrelor medicale, de a asigura vaccinarea, (pt cine doreste), nu ca vaccinurile sunt obligatorii. Chiar schema de vaccinare specifica clar ca este RECOMANDATA, Faceti cum v-am indrumat, si solicitati-le domnilor de la DSP conform carei legi sunteti obligati sa acceptati vaccinurile, si conform carei legi accesul copilului dv la invatatura prescolara si scolara este conditionat de acestea, amintindu-le subtil ca accesul la invatamantul prescolar/scolar sunt drepturi fundamentale, ce nu pot fi conditionate, si ca in caz contrar vor suporta rigorile legii. Vor ceda imediat. Atentie, adresa cu cnf de primire, cum v-am invatat mai sus. Succes! Daca sunt destepti, vor ceda imediat, nu se va ajunge la avocat, ca stiu ce inseamna daune pentru discriminare.

    RăspundețiȘtergere
  44. daunele pt discriminare sunt cele mai "nenorocite" :))) sa nu mai zic de drepturile fundamentale. vor da inapoi cu viteza luminii. tineti-ma la curent si puneti-va pe treaba cum v-am indrumat.

    RăspundețiȘtergere
  45. Buna ziua,
    Am primit de la DSP o adresa a acestora catre Administratia Sociala Comunitara Oradea, cea care face repartizarea copiilor la crese si gradinite, in care acestia sunt instiintati asupra obligativitatii institutiilor de a primi si accepta doar copii vaccinati, in baza legilor precizate mai sus. Voi incerca sa le fac aceste adrese, atat catre ASC Oradea, cat si catre DSP.
    Dilema mea este acest text foarte "interpretabil" al legii care se bate cap in cap cu legea care iti da dreptul sa refuzi un act medical.
    Intre timp, as dori sa imi recomandati un avocat, pe care il cunoasteti, si care ar fi in stare de un astfel de proces, cunoscand aceste legi si sansele de castig al unui astfel de proces. Nu vreau sa ajung sa dau in judecata niste institutii ale statului si sa ajung sa dau cu banii de proces pe geam, pentru ca avocatul nu cunoaste sau nu stapaneste aceste legi. Eu am mai fost in proces cu Politia la un moment dat, pentru o contraventie de circulatie, si pot spune foarte sigur, ca nu va avea castig de cauza un proces care nu este FOARTE bine documentat.
    Dumneavoastra ati inscris copilul la una din aceste forme de invatamant? Daca da, la care si cum ati procedat?
    Multumesc
    Octavian Goina

    RăspundețiȘtergere
  46. Am uitat sa va mentionez ca am aceasta adresa de la DSP catre ASCO in format pdf, si de accea va cerusem adesa de mail. Ma gandeam sa va trimit aceasta adresa sa imi spuneti parerea.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  47. Stimate domn, va trebui sa va gasiti un avocat dv, insa fiti sigur ca nu veti arunca cu banii. in primul rand, nu va angajati un avocat imediat, intai are loc o intalnire, in care dezbateti problema, sansele de castig, etc, onorariile. puteti incerca sa solicitati si caz pro-bono, pt ca avocatii care preiau astfel de cazuri au niste beneficii la taxe etc. deocamdata nu mi-am inscris copilul la gradinita,

    poate totusi va ajuta asta, sa va spulbere dubiile! faceti va rog cum v-am indrumat, puteti face chiar dv adresele pentru inceput. inca o data, succes! http://activenews.ro/wp-content/uploads/2013/11/Raspuns_adresa_61182_MEN.pdf

    RăspundețiȘtergere
  48. Mamica neinfricata2 decembrie 2014 la 13:49

    Au reusit, insa nu s-au mai oboisit sa mai dea de veste. I-am gasit pe parinti pe fb, in grupul contra vaccinarii. au trimis notificarea, cum I-am indrumat, iar raspunsul a venit ca, cnf legii, copiilor nu lise poate ingradi accesul la gradinita pe motiv de nevaccinare. I-au primit, asadar, insa au inceput sa aplice presiuni verbale asupra lor, presiuni ilegale, cum ca DSP-ul I-ar amenda din cazua copiilor. acest fapt nu este real, si nici legal, deoarece, la dosarul de inscriere, copiilor li s-au adus inscrisuri de la medic, prin care se atesta starea lor de sanatate. totul a fost facut verbal, pentru a-I speria, si a-I face sa cedeze, parintii au fost slab pregatiti dpdv legal, si usor de intimidate. le-am mai dat niste sfaturi, nu stiu daca le-au urmat, nu au mai tinut legatura.

    RăspundețiȘtergere
  49. Buna ziua, ma numesc Irina si am gasit site-ul tau in speranta ca exista cineva si in tara noastra de aceeasi parere la care am ajuns si eu si tu, ca nu doresc sa imi vaccinez bebelusul. Am gandit mult aceasta problema si m-am informat din diverse surse inainte de a accesa site-ul tau. De obicei am un organism sanatos, nu m-am imbolnavit de prea multe ori. Macanc sanatos si fac sport in mod regulat.
    Tin minte ca o data m-am imbolnavit si am avut febra (destul de mare) tocmai la o zi-doua dupa ce am facut vaccinul antigripal, care ni s-a administrat in masa, in timpul facultatii, o institutie la care activitatile, de obicei, se desfasoara la ordin, anterior neavand niciun simptom de raceala. A fost ceva atunci semiobligatoriu: toti cei care nu sunt raciti trebuie sa faca vaccinul antigripal.
    Puteam probabil sa refuz aceasta imunizare in masa, insa nu eram destul de informata la momentul respectiv si nu imi cunosteam drepturile. Anul ce a urmat nu m-am mai prezentat constiincioasa la imunizare si nu m-a atins nicio gripa.
    Din pacate un var de-al meu, din cauza unui vaccin facut in copilarie, a ramas paralizat la o mana si a fost diagnosticat cu retard si schizofrenie. acum are varsta unui om matur si isi petrece viata intr-un azil de oameni cu probleme similare. Dintr-un copil normal, o data cu acel vaccin, viata i s-a schimbat definitiv prin faptul ca a ajuns sa aiba handicap locomotor si apoi a inceput sa dea semne de retard psihic. Nici pana in ziua de azi nu au reusit parintii sa afle de ce in urma vaccinului au patit acest lucru. Sunt oameni de la tara si nu au stiut sau avut cui sa ceara explicatii. Nimeni nu si-a asumat raspunderea pentru agravarea starii de sanatate a copilului lor.
    Vreau sa stiu cum ai reusit sa faci tu acest lucru, sa nu iti vaccinezi copilul, si ce obstacole ai intampinat in aceasta privinta. Cum ai trecut peste acestea.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  50. Buna Irina. mai stiu eu pe cineva apropiat din familie, care s-a increzut sa faca vacin antigripal, si a doua zi era ..putin spus praf. a facut o gripa mult mai agresiva decat una normala. In fine...cunosc efectele adverse ale vaccinurilor din copilarie, cand mergeam in parc cu bunica mea. venea un domn in parc cu fiul lui, care, in urma unui vaccin, capatase si retard, si defect locomotor la un picior. ii mai vad, inca si in ziua de astazi, domnul respectiv este batran, insa isi iubeste atata baiatul si toata ziua il plimba la aer, cand poate el ar fi trebuit sa aiba un sprijin din partea copilului la aceasta varsta. sincer, mi se rupe sufletul cand ii vad :( ma intreb ce va face baiatul cand parintii nu vor mai fi :(. eu insami am fost afectata de un vaccin facut in scoala generala, ca oile, intr-a 7-a. in aceeasi zi am avut o durere de cap cumplita, cum nu mai avusesem vreodata: prima migrena. am episoade periodice si in ziua de astazi. culmea este ca de migrena sufera cred, 50% din populatie, si nimeni nu se intreaba daca este normal, pentru ca este o durere care iti afecteaza creierul, pe jumatate, imprastiindu-se la ochi, ureche, sensibilitate la lumina, sunetele sunt amplificate. pe langa asta am suferit de eczema, care tot efect advers al vaccinurilor este, pt cine nu stie, si iese din calcul igiena precara, care a fost mereu exemplara.
    referitor la intrebarea ta: cand nasti, in spital ti se dau la semnat niste declaratii, printre care si cea prin care iti dai acordul ca nou-nascutul sa fie vaccinat. acea declaratie ai dreptul legal sa nu o semnezi. este bine sa mergi pregatita si cu declaratia de refuz a vaccinarii, in 2 exemplare, una o lasi personalului, si una o iei cu semnatura, parafa si data de primire. obstacole nu am intampinat, decat ceva presiuni verbale, insa dat fiind ca am fost foarte bine informata, si asupra vaccinurilor respective, ale caror prospecte le-am citit, de unde am aflat exact efectele adverse grave, si asupra drepturilor conferite prin lege, nu mi s-au putut opune. prin semnarea acelei declaratii, parintele isi asuma practic si posibilitatea efectelor adverse grave, astfel ca, daca copilul pateste ceva, de la schilodire motrica/psihica, pana la deces, nimeni inafara parintelui nu este raspunzator. adica iti anulezi dreptul de a actiona legal din orice punct de vedere pt ca u ai cum sa te lupti cu companiile farmaceutice producatoare, care sunt din afara, dupa cum stim Cantacuzino este pa! vreau sa iti spun ca am u copil perfect sanatos: raceste de 2 ori pe an, si atunci f usor, nu a avut nici o boala, las copilul fara temeri sa se joace cu mainile prin pamant, sa adune Frunze, bête etc sa se joace cu orice alt copil. practic mi-am imunizat copilul prin alaptare, furnizandu-i anticorpii de acre a avut nevoie in primele 6 luni, si dupa, alaptand prelungit, adica putin dupa 2 ani. asta si contactul cu bacteriile care ne inconjoara in viata de zi cu zi, I-au construit o imunitate functionala. si cand aud in jur ca este "normal" pentr copiii miciuti sa fca 7 raceli pe an, zambesc ironic. nu, nu este normal! insa fiecare parinte decide pentru propriul copil, si cu siguranta cu cele mai bune intentii. insa doar intentiile nu sunt de ajuns. nu trebuiesc citite chestii "conspirationiste" de pe net, trebuie numai ca fiecare sa cunoasca drepturile conferite prin lege, si sa citeasac prospectele vaccinurilor inainte de a I le face copiilor lor. pentru ca in ziua de astazi, copiii sunt vaccinati, si abea apoi li se dau parintilor prospectele spre consultare. este un subiect f vast de dezbatut, iar decizia apartine fiecaruia in parte

    RăspundețiȘtergere
  51. ...știe cineva un pediatru care să fie împotriva vaccinarii, in București?

    RăspundețiȘtergere
  52. Mamica neinfricata6 mai 2015 la 03:38

    Pediatrii nu sunt pro sau contra vaccinarii. Meseria lor nu se rezuma la vaccinare, si fiecare dintre ei are obligatia de a prezenta si propune vaccinurile recomandate, si in acelasi timp de a respecta decizia parintelui de a-si vaccine sau nu copilul. este simplu ca buna-ziua!

    RăspundețiȘtergere
  53. Buna ziua! spuneti-mi va rog, copiii hraniti doar cu lapte artificial risca o imunitate mai slaba fata de cei alaptati cu san? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  54. Buna ziua. Laptele matern este un produs natural, VIU, cu un continut OPTIM si ADAPTAT nevoilor individuale ale fiecarui bebelus (ex este cu atat mai hranitor pt un nou-nascut premature care nu ar avea complicatii si ar putea suge), si contine anticorpii mamei la toate bolile la care aceasta a devenit imuna pana la momentul respectiv, anticorpi care protejeaza in mod natural si eficient copilul pe durata primelor 6 luni, cand se alapteaza exclusive, si in paralele cu diversificarea pana la 2 ani. pe langa anticorpi, s-a dovedit ca laptele matyern este si analgesic natural, adica atenueaza de ex durerile aparitiei dentitiei (fapt pe care il confirm, cu ocazia aparitiei concomitente a celor 4 canini). dumneavoastra mi-ati adresat o intrebare la care va raspund in felul urmator: intre laptele matern si laptele praf, nu cred ca poate exista o persoana, institutie sau producator de lapte praf care sa isi permita sa sustina altceva inafara de faptul ca laptele matern este net superior formulelor. Cat despre stimularea imunitatii, anticorpii materni se regasesc numai in laptele matern pt ca fiecare mama, copil, si lapte matern este individualizat. sper ca v-am raspuns la ceea ce doreati sa aflati. cu stima.

    RăspundețiȘtergere
  55. Buna seara. Am găsit site ul Dvs din întâmplare. si ma bucur.Am o fetița de 7 ani căreia i-am făcut toate vaccinurile posibile , inclusiv cele cu bani... Si cel pneumococic. Așa de "bine" ce i-a făcut vaccinul ca am ținut o numai in pneumonii interstitiale cand cu febra cand fără.. Urgente spital etc.. Poveste lunga.. La un moment dat era suspecta de astm bronșic.. Pana am găsit o doctorița homeopat care a ajutat o si a vindecat o perfect. Acum îmi mai răcește dar forme extrem de ușoare . ..fără sa lipsească o zi de la școala. In Ianuarie am născut un băiețel de 3350g care mi-a făcut icter incompatibilitate de sânge ... I au făcut in spital cele doua vaccinuri si la un moment dat nu se mai trezea atât de adormit si obosit era continuu. .. Așa M au externat cu el.. După o săptămana si ceva am mers la homeopat i a dat un remediu si de a doua zi deja se vedeau schimbări in bine. Am început sa citesc câteva ceva despre vaccinuri si am ajuns la concluzia ca suntem doar niște cobai ....si am dat semnătura la medicul de familie ca nu vreau vaccinarea băiețelului .. O știre astăzi prezenta intenția ministerului sănătății obligativitatea vaccinarii ..ca așa e si in Franța ...replica ministrului.. Cei care se opun plătesc amenda si nu primesc copiii in unitățile de învățământ... Întrebarea e ce putem face?? Cum ne putem revolta si împotrivi acestui genocid.. Pt ca este cât se poate de evident ca vaccinurile fac ff mult rău.... Cu respect! Ionela Nechita

    RăspundețiȘtergere
  56. stati linistita. o astfel de lege nu va trece niciodata. ministerul sanattaii in Romania este la pamant din toate punctele d evedere, nu ar trebui sa-si permita macar sa se gandeasca vreodata sa oblige vreo persoana la orice act medical impus, cand este atat de gaunos!!! vaccinuri importate obligatorii??? este o gluma, si asta va ramane! oricum, un act medical impus ar incalca o multime de legi si drepturi nationale, constitutionale, si internationale, precum si acorduri incheiate dupa razboiul al doilea mondial, cand experimentele medicale impuse asupra oamenilor au dus la genocid! sunt atat de multi oameni care s-au trezit si au inceput sa isi puna intrebari, sa afle raspunsuri, sa cerceteze singuri, sa vorbeasca cu parinti ai caror copii au fost afectati. in media prezinta ca sunt numai 10 % dintre parinti, in realitate sunt peste 35%!!! dreptul la invatamnat nu il pot conditiona niciodata prin lege. problema este ca invatamantul numai invatamnat nu va mai fi curand :( se doreste aducatie sexuala EXPLICITA in scoli, de la clasa a 3-a a 4-a, iar manualele sunt PORNO, si credeti-ma ca nu exagerez. in martei anul acesta, tocmai ce a fost intanire la nicel de minister despre acest lucru. iar media tace si ONG-urile conduise de oameni dubiosi se bat cu pumnul in piept ca vor fi ei cainii de paza sa vada acest lucru dus la indeplinire- educarea copiilor in pornografie. cautati pe acest subiect. pana in 2020 se doreste scoaterea scrisului de mana din scoli. ori acesta nu mai este invatamant...este un regers extraordinary, pe care avem datoria sa il oprim din timp. cum? actionand, cum au facut cei la Coalitia pentru familie, urmarind procesul legislative- in momentul de fata faimosuyl proiect de lege privind vaccinarea obligatorie nu a vazut niciodata lumina (verific des pe Min Sanatatii si Senat, reactionand prin opinie publica si dezbateri, si bineinteles unirea oamenilor in strada.

    RăspundețiȘtergere
  57. Buna.a bucur tare mult ca am gasit acest blog. Sunt o mamica a unui baietel de 1anisor care refuza vehement vaccinarea. Nu am stiut ca poti refuza vaccinare in spital, din contra cand m am externat ii facuse decat un vaccin si pe al doilea ma chemat dupa o sapt sa il faca pt ca le achizitionase din nou.Recunosc ca nu eram asa informata...mama mea lucreaza la salon si vin tot felul de femei cu tot felul de povesti despre copilasii lor...gen in urma vaccinarii a urmat autism,paralizie,deces. Sotul meu de cand a auzit a tinut o pe a lui nu si nu ca nu ii mai facem nici un vaccin .Am inceput sa ne documentam amandoi si ne am crucit la propiu cate negativitatii poate sa aibe vaccinurile si cu cate tulpini putem sa ii injectam. Sa va dau un ex:faci copilului vaccinu da?anti tetenos...doamne fereste la 10ani se loveste intt un cui ruginit te duci cu el repede la spital iar prima data iti recomanda un vaccin anti tet...pai cum mama masi ii mai fac iar un vaccin anti dak il facusem deja cand avea cateva lunite...ii trece asa repede efectul...adik eu practic il intepam degeaba si numai putin de 6ori ca deh asa e normal ca,copilul cand se imbolnaveste face 5_6bolii de o data. O my Good. Este o intreaga poveste propagandista cu veccinuri. Auzi tu aplic rele tratamente propilui meu copil dak nu il vaccinez...si eu numai stiu ce sa ii fac si sa ii dau ca sa ii fie numai bine si il iubesc mai presus decat ochii.mei din cap..de ma gadila la propiu la suflet cand il privesc.
    Nu mie frica de nimic...doar nu ma inchide la puscarie ca nu i am facut vaccinurile...vorba sotului care ii prob dak se da legea in fiecare luna platesc amenda si tot nu ii fac.
    Singura chestie de cate imi este putin teama mie sotului nu,este ca o sa am prob la inscrierea gradinitei care stiu ca nu e iblugatorie ci optinala dar imi place ideea cu ghiozdanelul mic in spate si cu mirosul acela de gradi :)sa nu fi se pare ca sunt sarita dupa fix dar asa este....si apoi scoala. In afara de domnu care a comentat mai sus mai exista parintii care sau confruntata cu aceasta problem?iar intreaba a doua cati ani au bebei vostrii copilasii cei care nu sunt vaccinati?
    Maine ne ducem sa dam cu subsemnatul ca refuzam Doamne ajuta. Multumes

    RăspundețiȘtergere

Feel free to comment